اصل هشتم متمم قانون اساسی ایران :اهالی مملکت ایران در مقابل قانون دولتی متساوی الحقوق خواهد بود !


اصل هشتم متمم قانون اساسی ایران :اهالی مملکت ایران در مقابل قانون دولتی متساوی الحقوق خواهد بود !
اصل پنجاه و هشتم: هیچ کس نمی تواند به مقام وزارت برسد مگر آن که مسلمان و ایرانی الاصل و تبعه ایران باشد.

تورج پارسی

شانزدهم جولای دوهزار چهارده

نگاهی به پروفسور فرهنگ مهر

http://en.wikipedia.org/wiki/Farhang_Mehr
" من مطلقا پارتی به معنای معمول آن نداشتم پس ازبرگشت از از انگلستان فواد روحانی با خبر شده بود که من در انگلیس درس خوانده ام . در نخستین مصاحبه استخدامی در شرکت نفت مرا به کار دعوت کرد و پس از مدت کوتاهی به ریاست اداره کل قراردادها و روابط کارگری منصوب شدم . بعد به دعوت عبدالحسین بهنیا که مطلقا او را نمی شناختم به وزارت دارایی رفتم . زیرا که او از عبدالله انتظام رئیس شرکت نفت خواسته بود که یک نفر که به زبان انگلیسی مسلط بوده و حقوق امور نفتی را بداند ، برای احراز مدیریت کل نفت و روابط خارجی وزارت دارایی معرفی بکند و انتظام مرا معرفی کرد. پس از چندی بهنیا به من گفت که در زمان استعفا از وزارت دارایی شاه از او پرسیده است که به نظر شما چه کسی در وزارت دارایی می تواند جانشین شما باشد ؟ و بهنیا می گوید که " دکتر فرهنگ مهر " ، زیرا که می تواند پس از یک سال وزیر قابلی بشود ولی " او زرتشتی است و نمی تواند وزیر بشود " !!!!!!!!
پس از استعفای بهنیا ، علم نخست وزیر ،وزارت دارایی را خود به عهده گرفت و مرا به عنوان معاون فنی به شاه معرفی کرد / برای نخستین بار معاون فنی بوجود آوردند و همه ی کارهای وزارت خانه را غیر از امور اداری و پارلمانی به من واگذار کردند /
پس ازآن حسنعلی منصور نخست وزیر شد و به من گفت که تو را به سمت وزیر دارایی معرفی خواهم کرد ، خاطر نشان کردم که قانون اساسی اجازه نمی دهد گفت با شاه مطرح می کنم زیرا با انقلاب شاه و مردم این محدویت ها باید برداشت بشود ولی هیچ گاه عملی نشد !!!
توجه اهل خرد را به قانون اساسی " مرز پرگهر " از مشروطه به بعد جلب می کنم :
اصل هشتم متمم قانون اساسی ایران :اهالی مملکت ایران در مقابل قانون دولتی متساوی الحقوق خواهد بود !
اصل پنجاه و هشتم: هیچ کس نمی تواند به مقام وزارت برسد مگر آن که مسلمان و ایرانی الاصل و تبعه ایران باشد.
فرهنگ مهر در سال ۱۹۲۳ در یک خانواده زرتشتی در کرمان به دنیا آمد . او استاد بازنشسته دانشگاه بوستون با عنوان " استاد شایسته / Professor Emeritus / است .
سمت های اداری او در میهن عصر پهلوی :‌ 
ریاست اداره کل قراردادها و روابط کارگری
مدیریت کل نفت و روابط خارجی وزارت دارایی
معاون فنی وزارت دارایی
کفالت وزارت دارایی
معاون اقتصادی نخست وزیری . در این باره می نویسد : پس از چند ماه استعفا دادم و به خود گفتم اگر مملکت یک غیر مسلمان را در مقام وزارت نمی پذیرد ، من هم وزارت را به مسلمان ها بخشیدم و سپس با استفاده از بورس آیزنهاور به امریکا رفتم "
پس از بازگشت به امریکا : مدیر عامل و رئیس شرکت بیمه ایران 
ریاست دانشگاه پهلوی 
سپس به سبب کوچ اجباری به امریکا با سمت استادی در دانشگاه بوستون مشغول به کار و پس از هفده سال با سمت " استاد شایسته / Professor Emeritus بازنشسته شده است .
خبرنگار ره آورد از وی می پرسد چرا زرتشتیان نمی توانند وزیر بشوند ؟
پرفسور مهر : از من نپرسید از اولیای ایران بپرسید ، که هنگامی که در امریکا یک سیاه پوست رئس جمهور می شود ، در مصر یک مسیحی وزیر خارجه می شود ، در پاکستان یک پارسی / زرتشتی / به سفارت امریکا و سازمان ملل می رسد ، و سرانجام یک پارسی در پاکستان رئیس قوه قضاییه می گردد چرا در ایران زرتشتیان که به قرایتی صاحبان اصلی کشورند و یهودیان که از زمان کوروش در این کشور سکونت دارند نباید بتوانند وزیر ، سفیر ، قاضی و ....بشوند 
فرهنگ به تازگی کتاب " همزبانان منند " یا کارنامک را منتشر کرده که حکایت و یادمان های اوست . 
سرچشمه ها :
آگاهی شخصی و ره آورد شماره ۱

Image may contain: 1 person, indoor
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد