هم اکنون ساعت یک و چهل و هشت دقیقه به هنگام سوئد است ، بی خوابی به سرم زده ، آمدم ای میل هایم را چک بکنم ، از استادی ارجمند ای میل زیر را گرفتم ، گفتگویی یا پرسسش پاسخی است میان دکتر صدیقی و یک دانشجو . دکتر غلامحسین صدیقی بنیان گذار رشته ی جامعه شناسی در ایران است ، انسانی فرهیخته و قانون مند ، این پرسش و پاسخ برگی است آشکار از تاریخ معاصر ایران . این برگ می باید همگان از آن آگه گردند . با مهر همیشگی
"آنچه اعراب و مغولها جدا جدا کردند، اینان یکجا خواهند کرد"
دکتر غلامحسین صدیقی
در یکی از روزهای بهار ۱۳۵۷ دکتر صدیقی، استاد جامعه شناسی در کلاس درس سرگرم درس بود که یکی از دانشجویان می پرسد
«استاد این روزها در کشور انقلابی آغاز شده است، شما چرا مثل دکتر شریعتی از انقلاب سخن نمی گویید و فقط به جزوه های خودتان چسبیدهاید؟»
استاد که انتظار چنین رفتاری را نداشت همچنان که گوش می داد، آرایش دیگری گرفت و خطابه درس را رها کرد و گفت
«آقای مهدوی میتوانید بگویید آقای شریعتی و آن انقلابی که شما میگویید چه میگویند و چه میخواهند؟»
آقای مهدوی گفت : استاد آن ها همه همراه مردم و رهبران روحانی به دنبال انقلاب هستند و آزادی و عدالت میخواهند
استاد گفت : آقای مهدوی از درون هیچ انقلابی آزادی و عدالت بیرون نیامده است، انقلابها شبیه جنگهای داخلی میمانند که اگر گروهی به گروهی دیگر پیروز شوند، آن گروه شکست خورده را سرکوب خواهند کرد و سپس هر کس که منتقد یا مخالف شان باشد، آنان را نیز سرکوب خواهند کرد تا از بین بروند زیرا که همراه انقلاب نه عدالتی پدید میآید و نیز امکان ظهور آزادی، بخصوص آن که رهبران آن انقلاب اگر آقایان روحانیون باشند و سپاه آن انقلاب مردم مسلمان ایران، آنگاه بدترین انقلاب جهان روی خواهد داد.
و سپس با حالت پرسشی به آقای مهدوی نگاه کرد و گفت:
«آقای مهدوی میدانی اگر این آقایانی که شما از آن ها نام میبرید یعنی روحانیون به حکومت برسند چه خواهند کرد؟ من میگویم:
"آنچه اعراب و مغولها جدا جدا کردند، اینان یکجا خواهند کرد" و همه را حتی آقای دکتر شریعتی را که من شخصا توصیه کردم در دانشگاه مشهد استخدامش کنند را نیز از تیغ خواهند گذراند، اینها را من از روی تجارب تاریخی ایران و جهان میگویم و حتی خواهم کوشید که از وقوع چنین حادثهای پیشگیری شود.»
ادامه "اندیشه" ...